Quilt [kwilt]

Standaard

“Een quilt is een doorgestikte deken. Het wordt gemaakt van drie lagen stof die op elkaar genaaid worden door middel van quilten. De bovenste laag kan een hele lap stof zijn of patchwork (Patchwork is een handwerk techniek waarbij lapjes stof van verschillende kleur en grootte aan elkaar worden genaaid)” – wikipedia

quilt finished

Het idee voor mijn quilt is er al heel lang, maar het leek me zoveel werk (dat is het ook :p). Maar toen vond ik een foto van deze quilt en die vond ik heel leuk en het leek me wel meevallen met het werk. Plan van aanpak: eerst heb ik een schets gemaakt, en berekend hoe lang alle banen zouden worden. Toen kon ik gaan kijken welke stoffen we nog hadden liggen en of dat genoeg zou zijn voor de banen. Mijn toplaag is dus wat ze op wikipedia patchwork noemen, de onderste laag is een fleecestofje van de markt en de vulling is een fleecedeken die ik nog had.

plaidIk ben vanuit het midden begonnen met de banen aan elkaar te spelden en te naaien. Het was een beetje krap af en toe, de 3e foto is een poging om te kijken of de lapjes passen op de onderdeken.. Het paste maar net op de vloer van mijn kamertje! Daarna moesten de 3 lagen op elkaar gelegd worden, zonder dat er rimpels zouden ontstaan (dat is helaas mislukt :)) En de rand maakt het geheel helemaal af. Aan de achterkant zie je het ruit-patroon nog terug keren.

En verder nog een heleboel foto’s!

plaid1

Advertenties

Eén reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s